4 de set. 2013

El carretó / The cart


Quan era petit, pels carrers de la meva ciutat voltava un home amb un carretó de factura artesanal. Recollia cartrons, ferros, ampolles i qualsevol altra cosa que pogués vendre al drapaire. La meva ciutat no era excepcional, en això. Tampoc de manera excepcional, aquest home va desaparèixer dels carrers. Eren temps de bonança, deien, i poca gent recollia el que un altre llençava. Ara els temps han canviat, i els carretons han tornat. Ja no són de fabricació artesana, sinó del supermercat.
Alguns es queixen. Diuen que aquesta situació no és admissible, i que les administracions hi haurien de fer alguna cosa. No es pot tolerar, afirmen, aquesta ocupació il·lícita de la via pública. Això és tot el que els preocupa.
---
When I was a child, a man with a hand-made cart walked the streets of my city collecting cardboard, metals, bottles and anything else he could sell to the junkyard. This was not an exceptional fact in the industrial cities of my country. Nor was exceptional, this man disappeared from my streets. There were good times, they said, and only a very few people were picking up what other threw. Now, times have changed again, and the carts have returned. No longer hand-made, but from the supermarket.
Some people are complaining. They say that this situation is not acceptable, and that the local government should act against this state of affairs. Can not be tolerated, they say, the illegal occupation of the public sidewalks. That's all they care about.


10 comentaris:

  1. Lamentable que tota la preocupació sigui l'ocupació il·lícita de la via pública. No se com acabarà tot, però que sigui l'abans possible.

    ResponElimina
  2. Cada vegada veig més persones amb els carros buscant entre els contenidors de fem...és veritat, fa un anys apenes es veien pel carrer...
    Si la preocupació que dius és la que existeix...és un tema preocupant amic...
    Abraçades Oriol i gràcies per l'excel.lent reflexió amic!

    ResponElimina
    Respostes
    1. És veritat que cada dia se'n veuen més, sí. I passa el mateix que amb els indigents. A alguns els molesta no el fet que existeixin, sinó que se'ls vegi.

      Gràcies per ser per aquí.

      Abraçades

      Elimina
  3. Y, como herramienta de trabajo que hay que cuidar, el carrito bien sujeto a la reja de la ventana. Un abrazo,

    ResponElimina
  4. Curiosa y espectacular.
    Nunca me había imaginado que alguien pudiera proteger su carro de esta manera...pensaba que sólo era para las motos y las bicis.
    Como esta el país macho.
    Buena captura Oriol.
    Un abrazo

    ResponElimina
    Respostes
    1. Juan Víctor! Me alegra tu regreso. Bien las vacaciones?

      Ya ves...

      Gracias por tu visita.

      Elimina
  5. Curiosa contradicció entre el piló i el carret, en un entorn deplorable de la vorera i façana. Contradiccions com la propia societat, de sempre, però actualment molt més gran.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ben cert. Contrastos cada vegada més grans.

      Salut!

      Elimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...