26 de maig 2014

Feliç jubilació, Ot! / Happy retirement Ot!



En Picanyol va visitar la Casa de Cultura de Sant Cugat del Vallès el 15 de febrer d'enguany, i vaig tenir l'ocasió de fer-li aquesta foto. Ell és el creador de l'Ot el Bruixot, un bruixot bromista i una mica pocatraça que ha aparegut sense interrupcions a la revista Cavall Fort des de 1971. Ara, després de més de 42 anys i de 1500 tires, l'Ot es jubila.

L'Ot va formar part de la meva infantesa, quan el Cavall Fort era l'única revista infantil en català que arribava al meu poble, i ara és part també de la dels meus fills. Les seves històries, explicades amb ben poques vinyetes, de traç net, i que acaben sempre amb un final sorprenent i inesperat, són joies que ens han ajudat a fer-nos grans i a aprendre que no tot és com sembla a primer cop d'ull.

Gràcies, Ot !
Gràcies, Picanyol !

Les tires que apareixen en aquesta entrada han estat cedides per Cavall Fort, amb el permís de l'autor.
-----
Picanyol visited the Casa de Cultura of San Cugat in February 15th of this year, and I had the opportunity to take this photo of him. He is the creator of the character Ot el Bruixot (Ot the Wizard), a joker and a little bit clumsy wizard that has continuously appeared in the Cavall Fort magazine since 1971. Now, after more than 42 years and 1500 comic strips, Ot is retiring.

Ot was part of my childhood, when the Cavall Fort was the only children magazine written in Catalan which was regularly distributed in my village, and now is also part of my children's life. His stories, told with very few vignettes, with a clean stylus line, and always ending up with a surprising and unexpected end, are jewels that have helped us to grow up and learn that things are not always as they seem at first glance.

Thanks, Ot !
Thanks, Picanyol !

The comic strips published in this post have been loaned by Cavall Fort, with the permission of the author.

                    

10 comentaris:

  1. Un merescut i entranyable homenatge. De totes maneres, crec que un artista, oficialment potser si, però intel·lectualment no es jubila mai.
    Una abraçada Oriol

    ResponElimina
    Respostes
    1. Es veu que el que es jubila és l'Ot, no en Picanyol...

      Elimina
  2. Exacte! Qui es jubila és l'Ot, no pas en Picanyol, que té el pols ferm i el cap clar per continuar al peu del canó tants anys com vulgueu treballant pel Cavall Fort il·lustrant historietes i rondalles, fent jocs, llibres... Penso que Cavall Fort faria molt bé de tornar a publicar moltes de les tires que ha publicat al llarg d'aquests quaranta-dos anys. Els nens i nenes d'avui tenen dret a embadalir-se amb la majoria d'aquestes tires.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Segur que sí. I, sobre la republicació de les històries de l'Ot, crec que Cavall Fort va dir que en faria una sel·lecció per tornar-les a publicar. Està bé mirar de no repetir continguts, però també és cert que no crec que hi hagi massa gent que recordi 1500 historietes...

      Gràcies, anònim.

      Elimina
  3. Un gran retrato, el autor y su obra, para este homenaje de jubilación. Por cierto, las dos tiras que publicas me han hecho reír, no me cabe duda de su fino y agudo sentido del humor. Un abrazo,

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias, Miguel. Y además oirle hablar es una verdadera delícia. Al igual que sus tiras cómicas, las historias que cuenta suelen tener también un final inesperado y sorprendente.

      Un abrazo

      Elimina
  4. Buenas tiras y buenos momentos habrás pasado en tu infancia, Oriol. Supongo que te da un poco de tristeza por eso, que se jubile el creador. Bueno, siempre tendrás sus dibujos ;-)

    Un abrazo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pues sí... recuerdo con mucho cariño cuando llegaba la revista a la única oficina bancaria del pueblo, desde donde la distribuían... Siempre quedara lo poblicado, cierto.

      Un abrazo

      Elimina

  5. Pues mira tú... había visto algunos dibujos de este dibujante... y no recuerdo donde ni cuando.
    Bien por el homenaje y bien por esa estupenda fotografía.

    · un abrazo

    · CR · & · LMA ·


    ResponElimina
    Respostes
    1. Bueno, no es raro del todo. Son muchos años publicando historias e ilustrando libros...

      Gracias, ñOCO!

      Un abrazo

      Elimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...